DataHotel anvendes til online backup. 

Har du ikke mulighed for at tage backup af dine vigtigste data hjemme, kan du bruge HanSofts DataHotel til backup. Du kan også bruge datahotellet hvis du skal flytte data mellem f.eks. hjem og arbejde. Et Datahotel oprettes med 2 GB lagerplads.

Der er mange måder at foretage en almindelig backup på, men den nemmeste er, at komprimere datafiler til en ZIP fil, og gemme denne ene fil. Dels fylder data meget mindre komprimeret, og dels skal kun en enkelt fil kopieres, frem for en masse små og mellemstore filer.

Overførelsen til Datahotellet sker via FTP, og det er nemmest at skabe en FTP netværksforbindelse med Windows Stifinder, som efterfølgende også bruges til at kopiere data til Datahotellet.

Backup til onlinemedier er en langsommelig proces, som er afhængig af sender og modtagers internethastighed samt den trafik og belastning, der er på nettet generelt. Det er derfor at foretrække, at backup sker på tidspunkter, hvor nettet er mindst belastet. Grundet hastigheden skal det overvejes nøje, hvilke data der er så vigtige, at de skal sikkerhedskopieres online. Er der tale om såkaldte personfølsomme data, er det bedst at beskytte de komprimerede data med kodeord.